zondag 15 december 2013

December Dance met ARTuur


Deze feesthoedjes stonden vanmiddag blij te wachten op de vele kindjes die het even later blij op hun hoofdje zetten. Jammer dat ik geen foto nam van de hoedjes mét de kindjes maar het was veel te druk. Het prachtige salonneke naast de foyer in de Stadsschouwburg zat propvol en hoedjes had ik te kort…

Op de 4 witte vlakjes van het hoedje schreven ze dan tijdens mijn inleiding de 4 belangrijkste woorden die we nodig hadden om het concert 'Sonates and interludes for prepared piano' van John Cage beter te kunnen begrijpen: humor-ritme-stilte-toeval. We hebben een eigen partituur gemaakt met knikkers en een dobbelsteen en ik heb cello gespeeld op een ongewone manier nl met paperclips en stukjes hout tussen de snaren.


Hieronder het antwoord op vraag waarmee je zachte oorverwarmers kon winnen:
John Cage hield er ook van om eens een schilderij te maken. Welk schilderij denk je dat er van hem is gemaakt?


De winnaar is Nina uit de Sint-Pietersstatiedreef 50. ARTuur zal de oorverwarmers binnenkort bij jou thuis afgeven … Proficiat Nina!!
De andere 2 kunstwerken waren van Sol Lewitt en van Gerhard Richter.

Een erg leuke middag voor ARTuur.
Volgende week zijn we daar terug. Dan tekenen we een stripverhaal tijdens de Kerstprikkels op de muziek van Tchaikovky 'De notenkrakersuite'! Misschien tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten