woensdag 21 oktober 2015

ARTuur genoot van...ROSAS


Vanavond stonden we met 15 kinderen klaar om 19 u 15 aan de ingang van het Concertgebouw Brugge. Blije en een zeker benieuwde gezichtjes tonden daar te popelen.
Samen met mijn lieve assistente Astrid gingen we zoals het hoort eerst langs de vestiaire en even naar het toilet. 
Op de parterre hadden we een hele rij voor ons alleen. Allemaal rode polo's met ons logootje op de rug waren een mooie reclame ;)

Vorige vrijdag hadden we tijdens onze wekelijkse samenkomst wat geoefend in het gebruiken van onze lichaamstaal. En om het zware thema van Verklärte Nacht niet te moeten aanhalen hebben we de situatie erg breed bekeken. Hoe vertel je aan een beste vriend(in) dat je iets vreselijks stom hebt gedaan? Hoe toon of zeg je dat? Hoe reageert hij/zij wellicht? En nu? Hoe verder?

De 3 dansers waren bijzonder sterk, lichaamstaal is uiteraard hun middel. 

Schönberg brengt ook niet de gemakkelijkste muziek maar daar houdt ARTuur wel van. We gaan graag eens naar het ongekende en misschien wel een beetje spannende. Gemakkelijke muziek gaat zoetjes binnen. En deze... ?
Het was voor de meeste kinderen gewoon heel duidelijk; dit was de muziek bij dit thema. Niemand stelde daar zelfs vragen bij.

De kinderen zaten met momenten op het puntje van hun stoel. Na een pauze van bijna een half uur, kwam bijna hetzelfde stuk terug. Dit was voor sommigen een uitdaging want nu herken je al veel, voor anderen was dit wat lastiger. Te begrijpen.

Maar éénmaal buiten de zaal zagen we alleen maar blije fonkelende oogjes!
Hoera voor hedendaagse dans!! 
Hoera voor minder gemakkelijk klassieke muziek!!

en ja, hoera voor ARTuur want...
was dat niet de eigenlijke opzet van ARTuur zelf: klassiek hoeft niet saai te zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten