vrijdag 4 januari 2019

Koor SAEVUS 16/02


Beste vrienden, muziekliefhebbers, 




Op zaterdag 16 februari om 20u herneemt vocaal ensemble Saevus zijn derde concertproductie LITTLE MAN IN A HURRY in de orgelzaal van het conservatorium van Brugge.
Saevus werkt voor dit concert opnieuw samen met Gabi Sultana, een internationale toppianiste uit Malta (www.gabisultana.com), gespecialiseerd in hedendaagse klassieke muziek. 


Het centrale werk is 'The City and the Sea' voor koor en piano van een nog jonge Eric Whitacre, waarvan 'Little man in a hurry', het laatste deel is. 
Whitacre koos voor zijn 5-delige cyclus gedichten van de Amerikaanse dichter E.E Cummings, waarin hij de menselijke drang naar materie, invloed en macht beschrijft naast de mens die schoonheid en waarden ontdekt in alles wat de materie overstijgt. 
Het programma is gestoeld op dezelfde contrasten. 

Saevus brengt a capella koorwerk van nieuwe componisten als Cecilia McDowall en Ivo Antognini, afgewisseld met enkele virtuoze intermezzi van 20e eeuwse Amerikaanse componisten als Philip Glass, George Crumb en Henry Cowell voor piano solo. 
Beide luiken en sferen komen samen in 'The City of the Sea' van Whitacre. 

WIE
Saevus is een gemengd vocaal ensemble gevestigd in Gent en staat sinds sinds haar oprichting in 2016 onder leiding van Johannes Dewilde (geboren Bruggeling). Het richt zich op verborgen parels uit de hedendaagse en romantische koorliteratuur.  In 2017 won Saevus reeds het Korenfestival Vlaanderen in Kontich.

WAAR
ORGELZAAL van het conservatorium van BRUGGE
St.-Jakobsstraat 23, 8000 Brugge

WANNEER 
16 februari 2019, 20u

TICKETS
15 euro, kinderen (-12j): 5 euro
reserveren via artuurcultuur@gmail.com
of rechtstreeks overschrijven op BE11 9731 6269 9548

Graag tot dan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten